2024.04.25. - Márk

Fûszeres csirkemell juhtúrós, parajos pennével

Hozzávalók: 4 csirkemell, 6 dkg aszalt paradicsom, negyed csokor petrezselyem, negyed csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, 12 dkg juhtúró, 10 dkg friss parajlevél, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, õrölt bors, cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pennetésztát forrásban lévõ, sós vízben roppanósan puhára fõzzük, leszûrjük, olajjal összekeverjük, és félretesszük. Az olajos aszalt paradicsomot apróra kockázzuk, a fûszernövényeket vékony csíkokra vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkeverjük, és bedörzsöljük vele a húst. Legalább 3-4 órát érleljük, hogy az ízek teljesen átjárják a csirkét.

A pácolás után a csirkehúst 160 fokos sütõben készre sütjük. Mellé tesszük a cikkekre vágott, õrölt borssal és cukorral megszórt paradicsomot, és azt is megsütjük. A juhtúrós pennéhez a fokhagymát szeletekre vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzátesszük a parajleveleket, sóval, borssal fûszerezzük, hozzákeverjük a kifõtt penne tésztát, majd a morzsolt juhtúrót is rászórjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!