2024.04.20. - Tivadar

Barackos tallér

Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 25 dkg kókuszreszelék, 30 dkg porcukor, 1 citrom leve.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Leforrázzuk a barackot, és lefedve 2 órán keresztül állni hagyjuk, hogy a barackok jól megduzzadjanak. Utána kinyomkodjuk a barackokat, és sûrû lyukú húsdarálón ledaráljuk vagy robotgépben pépesítjük. A barackpéphez hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és jól összekeverjük. Belecsurgatjuk a citromlevet is, és annyi porcukrot szórunk bele, amennyitõl jól formázható masszát gyúrhatunk belõle. A masszából hengert sodrunk, a hengerbõl fél centi vastag tallérokat vágunk, a maradék kókuszreszeléket kistányérra borítjuk, és megforgatjuk benne a tallérokat. Meleg helyen, szalvétával letakarva legalább 2 napig hagyjuk száradni, majd sütõpapír közé rétegezve dobozba rakjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!