2024.04.25. - Márk

Áfonyás-fehércsokis keksz

Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 9 dkg cukor, 1,2 dl zsíros tej, 12 dkg friss áfonya, 1/2 börge tört fehér csoki.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

190 fokra melegítsük elõ a sütõt (gázsütõ 5-ös fokozat). Vékonyan vajazzunk ki egy nagyobb tepsit. Szitáljuk egy edénybe a lisztet, sütõport és a fahéjat. Kézzel morzsoljuk hozzá a vajat vagy margarint, míg az egész durva morzsakupacra nem emlékeztet, majd keverjük hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a tejet, áfonyát és a csokitörmeléket, és keverjük össze (elég ragadós tésztát fogunk kapni). A tepsire kanalazzunk 8 jól elkülönített kupacot a tésztából, és 20 percig süssük, míg szép aranybarna színt kap.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!