2024.04.19. - Emma

Paprikás, virslis kenyér

Hozzávalók: 40 dkg liszt, másfél csomag sütõpor, ½ teáskanál só, 20 dkg sovány száraz tehéntúró, 3 tojás, 6 dkg vaj, 1 zöldpaprika, 1 sárga paprika, 1 pirospaprika, 20 dkg virsli, kevés tej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A túrót a tojással és a vajjal jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütõporos, sós liszthez, és gyúródeszkán jól kidolgozzuk. A paprikát megtisztítjuk, negyedekbe, majd egycentis darabokra vágjuk. A virslit keskenyre szeleteljük. A tésztát lisztezett deszkán a formánk alakjára vágjuk, a paprikát és a virslit rátesszük, feltekerjük. A formát kivajazzuk, a kenyeret beletesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. A sütõ közepére tolva kb. 45 perc alatt megsütjük. Idõnként megkenjük tejjel. Melegen kiborítjuk, és hûlni hagyjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!