Hozzávalók: 50 dkg masnitészta. A szószhoz: 5 dkg zsázsa, 6 dkg parmezán sajt, 5 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejszín, õrölt bors, só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zsázsát megmossuk, lecsöpögtetjük. A parmezánból forgácsokat vágunk. A zsázsa felét a fokhagymával együtt turmixoljuk. A tejszínt felforraljuk, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a turmixolt zsázsát. A tésztát sós vízben kifõzzük (vigyázzunk, ne áztassuk el!), lecsöpögtetjük, salátástálba tesszük, ráöntjük a szószt, majd sóval, borssal megszórjuk, és összekeverjük. Elõmelegített tányérokra osztjuk, a maradék zsázsával és a sajtforgácsokkal megszórjuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!