2024.03.29. - Auguszta

Lecsós pulykamell tarhonyával

Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csipõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst kisebb darabokra vágva 1,5 dl olajban átforgatjuk, hogy minden oldalán fehér színt kapjon, majd egy tálba szedjük. Az apróra vágott hagymát kevés olajban megpároljuk, majd beletesszük a parapdicsomot, aztán a paprikát, végül az elõsütött húst. 1 dl vízben összekeverjük a leveskockákat, a gulyáskrémet, a ketchupot meg az ételízesítõt, és ráöntjük. Fedõ nélkül felforraljuk, majd takaréklángon kb. 1 órát fõzzük. A tarhonyát 1 dl olajban zsemleszínûre pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel, hogy két-három ujjnyira ellepje. Ételízesítõvel megszórjuk, és lassú tûzön, néha megkeverve, puhára pároljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!