2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tejszínes-boros hagymaleves

Hozzávalók: 4 adaghoz: 2 db Csirkehúsleves kocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 5 dkg margarin, szerecsendió, fehérbors, 5 dkg füstölt sajt, 2 szelet rozskenyér, 1 kis csokor metélõhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vékony szeletekre vágott vörös- és póréhagymát, a zúzott fokhagymát olvasztott margarinon üvegesre pároljuk, fûszerezzük szerecsendióval, fehérborssal. Rászórjuk a lisztet, röviden pirítjuk. 8 dl vízzel és a borral felöntjük. Beletesszük a Csirkehúsleves kockákat és a tejszínt, készre forraljuk. A rozskenyérbõl pogácsaszaggatóval 3-4 cm átmérõjû köröket szúrunk ki, vékonyan megkenjük vajjal, reszelt sajttal meghintjük és grillsütõben pirosra sütjük. Tálaláskor a leves tetejére tesszük a sajtos pirítósokat, és finomra vágott metélõhagymával hintjük meg.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!