Hozzávalók: 4 szelet pulykamell filé, 50 dkg spenót, 10 dkg juhsajt, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál sûrített paradicsom, 6 bazsalikomlevél, 1 evõkanál ketchup, 1 teáskanál cukor, 3 evõkanál olaj, só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A spenótot forrásban lévõ, szódabikarbónás vízben 2-3 percig fõzzük, majd leszûrjük és lecsöpögtetjük. A hagymákat apróra vágjuk, a felét elõhevített olajban üvegesre pároljuk. A spenótot összevagdaljuk, a hagymához keverjük, sóval, borssal fûszerezzük, és néhány perc alatt összepároljuk. A húsból vékony szeleteket verünk, sózzuk, borsozzuk, elosztjuk rajta a kis kockákra vágott sajtot, és a spenótos tölteléket. Felgöngyöljük, hústûvel összetûzzük, és felhevített olajon minden oldalát megpirítjuk, majd a roládokat hõálló tálba fektetjük, és 160 fok elõmelegített sütõben 15 perc alatt készre sütjük.
A maradék hagymát, üvegesre pároljuk, belekeverjük a sûrített paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot, a ketchupot, csipet cukrot, egyet forralunk rajta, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A roládokat tálra rendezzük, meglocsoljuk a mártással, és hosszúmetélttel kínáljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!