2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Grillezett májszeletek zöldfûszerekkel

Hozzávalók: 60 dkg borjúmáj, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál vágott kakukkfû, 4 zöldpaprika, 2 mini bagett.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat megmossuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A kakukkfüvet, petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük egy kis olajjal. Megkenegetjük vele a májszeleteket, és letakarva pár órára hûtõszekrénybe tesszük. Amikor a faszén parázslik, a grillrácsot megkenegetjük olajjal, a zöldfûszereket leszedjük a májról, és mindkét oldalát kíméletesen megsütjük, de vigyázunk arra, hogy ne száradjon ki, majd letakarva félretesszük. A mini bagetteket félbevágjuk, és félbevágott felükkel a rácsra fektetjük.

A zöldpaprikákat kicsumázzuk, felnegyedeljük, és grillrácsra téve a többi hozzávalóval együtt megpirítjuk. A májszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy kis vajdarabot megolvasztunk a tetején. A pirított bagetteket is megkenjük vajjal, és ráhelyezzük a májszeleteket, a sült paprikát. Vegyes zöldsalátát készítünk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!