2024.03.29. - Auguszta

Téli rakott zöldség

Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 50 dkg kelbimbó, 1 húsleveskocka, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 dl tej, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa
reszelt szerecsendió, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szedd rózsáira a megtisztított karfiolt, a kelbimbókat pedig vágd félbe, a hagymákat apróra. Forralj fel egy fazékban vizet, dobd bele a húsleveskockát, add hozzá a karfiolt és a kelbimbót, majd forrald fel újra, és innentõl számítva még 5 percig fõzd. Szûrd és csepegtesd le. Melegítsd elõ a sütõt 180 fokra.

Vajazz ki egy tepsit, vagy egy magas falú tálat, és tedd bele a zöldségeket. Forró olajon pirítsd meg a hagymákat. Hintsd meg liszttel, fûszerpaprikával, és önts hozzá annyi forró tejet, hogy felforralva sûrû mártást kapj. Forrald jól ki, sózd, borsozd, és ízesítsd egy kevés szerecsendióval. Öntsd a mártást a zöldségekre, majd hintsd meg a tetejét zsemlemorzsával és tedd a sütõbe. 25-30 perc alatt elkészül.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!