2024.04.18. - Andrea, Ilma

Sajtos rakott cukkini

Hozzávalók: 4 kisebb cukkini, 4 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál oregánó, õrölt bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A végein bemetszett paradicsomokat mártsd egy pillanatra a forrásban lévõ vízbe, és húzd le a héját. Hûtsd ki, és vágd karikákra. Vágd le a cukkini végeit, majd szeleteld õket ujjnyi vastagságú karikákra. Karikázd fel a megtisztított vöröshagymát. A sajtot reszeld le. A megtisztított fokhagymát tedd forró olajba, és emeld ki, mielõtt megpuhulnának. A cukkiniszeleteket süsd ki ebben a fokhagymás olajban, majd tedd félre.

A karikákra vágott vöröshagymát is dobd egy pillanatra az olajba, de ne hagyd megpirulni. A paradicsomot, a cukkinit és a hagymát rétegezd egy lapos, tûzálló tálba úgy, hogy kicsit ferdén egymásra legyenek csúsztatva . Sózd, borsozd, és szórd meg oregánóval. A tojásokat keverd össze a tejföllel, szórd bele a reszelt sajtot, és borítsd a zöldségek tetejére. Forró sütõben, körülbelül 200 fokon süsd 20-25 percig. Ha a teteje aranysárgára pirult, kiveheted.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!