2024.03.29. - Auguszta

Rakott padlizsán

Hozzávalók: 2 padlizsán, 10 dkg reszelt sajt, 5 dl paradicsomlé, 1 dl olal, 5 dkg vaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 10 dkg liszt, só, bors, cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vágd ujjnyi vastag karikákra a meghámozott padlizsánokat, a szeleteket sózd meg, forgasd meg lisztben, süsd ki forró olajban, és tedd félre. Vajazz ki egy tûzálló edényt, és rétegesen tedd bele a padlizsánszeleteket. Rétegenként szórd meg reszelt sajttal, és locsold ízlés szerint cukrozott, sózott paradicsomlével. A tetejére tegyél vajjal összedolgozott zsemlemorzsát. 150-200 fokon süsd meg és forrón tálald.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!