2024.04.20. - Tivadar

Brokkoli sajtmártásban

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 1 kiskanál vaj, 30 dkg szalámi, 30 dkg párizsi, 2 dl tejszín, 10 dkg rokfort sajt, 1 evõkanál csípõs mustár, só, bors, 2 sárgarépa, 1 kis cukkini, 1 zöldhúsú paprika, zsiradék (pl. vaj).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejszínt nagyobb edénybe öntjük, és erõs tûzön, fedõ nélkül 5 percig forraljuk, hogy besûrûsödjön. Beletördeljük a sajtot, és hagyjuk felolvadni. Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségféléket megmossuk, megtisztítjuk A sárgarépát és a cukkinit vékony hasábokra, a paprikát vastagabb, hosszanti csíkokra vágjuk.

A brokkolit rózsáira szedjük, és a zöldségekkel együtt sós vízben 7-8 percig fõzzük, majd leszûrjük. Kivajazunk egy sütõformát. A szalámi- és párizsiszeletekbe belegöngyöljük a zöldséghasábokat, -csíkokat, a tálba fektetjük õket. Közészórjuk a brokkolirózsákat és az esetleg kimaradt felvágottszeleteket. Bevonjuk a sajtmártással, és 15 percre beletesszük a sütõbe. Frissen õrölt borssal meghintve a sütõedényben tálaljuk. Fõtt burgonya illik hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!