2024.03.29. - Auguszta

Ázsiai batyu

Hozzávalók: A tésztához: 10 evõkanál liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 1 evõkanál szójaszósz; a töltelékhez: 15 dkg csiperkegomba, 1 szál póréhagyma, 1 sárgarépa, fél zöldpaprika, csipetnyi bors, 1 kis darab gyömbér, 1 teáskanál õrölt kömény, 1 evõkanál olívaolaj, olaj a sütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és másfél deci vízzel simára keverjük. Állni hagyjuk, amíg a tölteléket elkészítjük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát karikára, a paprikát és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk és pici kockákra daraboljuk. A felhevített olajban pár perc alatt megpirítjuk a paprikát, a póréhagymát, a sárgarépát és a gyömbért. Hozzárakjuk a gombát, és további 3 percit együtt sütjük.

Meghintjük sóval és köménnyel, borssal ízesítjük. A palacsintatésztából szép világos palacsintákat sütünk, és melegen tartjuk. A zöldségeket egyenletesen elosztjuk a palacsintákon, mindegyiket kétszer félbehajtjuk, így háromszög alakú kis tasakokat kapunk. Tányérra tesszük, bazsalikomlevéllel és néhány póréhagymakarikával díszítve adjuk asztalra.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!