2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sárgarépaleves tortellinivel

Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és forró vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, áttört fokhagymát. A megtisztított, megmosott és vékony csíkokra gyalult sárgarépát a zsiradékon megfuttatott hagymához keverjük. Megsózzuk, curryporral, borssal és csipetnyi reszelt gyömbérrel fûszerezzük. Lisztet hintünk a tetejére, jól elkeverjük, és felengedjük a húsleveskockából elõre elkészített marhahúslevessel.

A tortellinit a levesbe tesszük, és gyenge tûzön addig fõzzük, míg a hozzávalók mind puhára fõnek. A koriander leveleit lecsipkedjük, megmossuk, és a levesbe tesszük, hogy még jobban fokozzuk az ízhatást. Amikor a leves elkészült, tányérba szedjük, a tetejét készen kapható reszelt parmezán sajttal vagy hozzá hasonló ízhatású Pannónia sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!