Hozzávalók: 4 zsemle, 50 dkg cukorborsó, 2 dl tejszín, 8 tojás, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, csipet frissen õrölt fekete bors, só, 4 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 jégsaláta.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A cukorborsót kifejtjük, megmossuk, és enyhén sós vízben puhára fõzzük. Leszûrjük, lecsepegtetjük, és félretesszük. A tojásokat feltörjük, és a tejszínnel együtt simára keverjük. A vajat gõzfürdõ fölött megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejszínes tojást, és habverõvel folyamatosan kevergetjük, amíg ízlésünknek megfelelõ sûrûségû nem lesz. Beletesszük a megfõtt zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, frissen õrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet jól elkeverjük.
A zsemlék kalapját levágjuk, belsejét kikaparjuk, és sütõben vagy serpenyõben ropogósra pirítjuk. A zsömléket megtöltjük a borsós töltelékkel. A megmosott és karikákra vágott paradicsomot, az uborkát, a leveleire szedett jégsalátával és a ropogós töltött zsömlékkel együtt tálra rendezzük, és frissen fogyasztjuk. Természetesen köretnek másfajta zöldségeket is választhatunk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!