2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Extra ínyenc tojáslepény

Hozzávalók: 6 tojás, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj, 10 dkg gomba, 10 dkg spárga, 1 banán, 5 dkg vöröshagyma, 2 paradicsom, só, õrölt fehérbors, 2 dkg gyömbér, 1 dkg szerecsendió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A finomra vágott vöröshagymát a felhevített vajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a tisztított, megmosott, lecsepegtetett és felszeletelt gombát. Megsózzuk, az õrölt borssal és a vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, pár perc múlva hozzáadjuk a hámozott, kimagozott, felszeletelt paradicsomot, és együtt pirítjuk, amíg a levét el nem párologja. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt spárgát, a felszeletelt banánt.

Ízesítjük gyömbérrel, és még 2-3 percig hevítjük. Ezalatt elkészítjük a tojáslepényt (1 fõre 3 tojást és fél dl tejszínt számítunk): a tojásokat elkeverjük a tejszínnel, megsózzuk, meghintjük az õrölt szerecsendióval, majd serpenyõben hevített vajon megsütjük. Megtöltjük a banános raguval, és felgöngyöljük. Elõmelegített tányéron, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!