2024.04.23. - Béla

Nõi szeszély

Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, 6 kanál tej, 1 kanál cukor, 14 dkg vaj, 4 tojás, 28 dkg liszt, csipet só, 10 dkg eperlekvár, 25dkg cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõbõl, tejbõl, cukorból kovászt készítünk Amíg a kovász kel, a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, lisztet, sót, végül a kovászt, és jól kidolgozzuk. 20 percig pihentetjük, majd két részre osztjuk, és mindkettõt ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük az egyik tésztalapot, melyet megkenünk eperlekvárral, és rátesszük a másik lapot is, és ezt is megkenjük eperlekvárral, majd elõmelegített sütõben majdnem készre sütjük. Eközben a tojások fehérjét a 25 dkg cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük a majdnem megsült tésztára. Visszatesszük a sütõbe, és aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!