2024.04.19. - Emma

Mandulás sült sajt ribizlipürével

Hozzávalók: 4 doboz camembert sajt, 1 tojás, 3 evõkanál tej, 1 evõkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg mandulaforgács, olaj a sütéshez; a ribizlipüréhez: 40 dkg ribizli, 1 dl rosé bor, 4 dkg cukor, 3 bazsalikomlevél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A ribizlit megmossuk, és villa segítségével leszemezzük. A ribizli felét a borral, a cukorral és a bazsalikomlevelekkel 2 dl vízben 15 percig fõzzük, majd átpasszírozzuk. Az átpasszírozott pürét visszatesszük fõni, beleszórjuk a megmaradt ribizliszemeket, egyet forralunk rajta, és félretesszük. A tojást felverjük, hozzáöntjük a tejet.

A sajtokat szeletekre vágjuk, megforgatjuk lisztben, tejjel felvert tojásban, zsemlemorzsában, majd újból visszatesszük a tojásba. Végül mandulaforgácsba hempergetjük, óvatosan rányomkodjuk, és 10 percre hûtõszekrénybe tesszük. Az olajat felhevítjük, és a sajtok mindkét oldalt pirosra sütjük. Amikor kész, papírtörlõre tesszük, hogy felitassuk róla a fölösleges zsiradékot. A rántott sajtszeleteket tányérra tesszük, forró ribizlipürével, és tetszés szerint készített friss salátával, párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!