2024.04.19. - Emma

Cukkinileves oregánóval

Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, 1 dl fõzõtejszín, 1 dl sovány tej, 1 evõkanál olívaolaj, kevés liszt, néhány szelet gépsonka, néhány bazsalikom- és oregánólevél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a felhevített olívaolajon üvegesre pirítjuk. A cukkinit megmossuk, és anélkül, hogy meghámoznánk, kockákra vágjuk, az üvegesre fonnyasztott hagymára tesszük, és pár perc alatt megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A bazsalikom-, és oreganoleveleket megmossuk, felaprítjuk, és a cukkinire tesszük.

A megtisztított fokhagymát fokhagymaprés segítségével összezúzzuk, és összekeverjük a cukkinivel, a zöldfûszerekkel. A tetejét meghintjük kevés liszttel, majd felengedjük a tejjel, hozzákeverjük a fõzõtejszínt, és 20 percig fõzzük. A tûzrõl levéve összeturmixoljuk. A szeletelt gépsonkát vékony csíkokra vágjuk, és tálaláskor a leves tetejére tesszük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!