2024.03.29. - Auguszta

Gyümölcsös gofri

Hozzávalók: 50 dkg mirelit erdei gyümölcs, 1 evõkanál teavaj, 2 evõkanál porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 6 cl vodka; a tésztához: 8 dkg vaj, 3 evõkanál cukor, 1 rúd vanília kikapart húsa, 2 szétválasztott tojás, 15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, olaj a gofrisütõhöz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gyümölcsöket forró vajon megpároljuk, 5 perc elteltével beleszórjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, belekeverjük a vodkát. Az egészet felforraljuk, majd levesszük a tûzrõl és megvárjuk, amíg kihûl. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliahúst és a szétválasztott tojások sárgáját. Rászitáljuk a lisztet, beletesszük a tejfölt, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

Addig keverjük, amíg teljesen sima tésztát nem kapunk. Félretesszük, és 20 percig pihentetjük, aztán beledolgozzuk a tojásfehérjékbõl keményre vert habot. A tésztát kiolajozott gofri sütõbe adagoljuk, és aranysárgára sütjük. A kész gofrilapokat tányérra tesszük, megtöltjük az erdei gyümölcsökkel, és citromfûvel díszítjük. Aki édesszájú, tejszínhabot is nyomhat a tetejére.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!