Hozzávalók: 1 kerek piskótatorta, 25 dkg gesztenyemassza, 1 kg alma, 10 dkg cukor, 2 ek baracklekvár, 1 citrom leve, szegfûszeg, fahéj. A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliaízû pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az almát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfûszeggel ízesített vízben puhára fõzzük, majd a levébõl kiszedjük, és lehûtjük. A pudingport a tejjel, a cukorral, a tojássárgával összekeverjük, és sûrûre fõzzük. A piskótalapot sárgabaracklekvárral megkenjük (vékonyan), ráreszeljük a gesztenyemesszát, és rárakjuk az almadarabokat. A kihûlt krémhez hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, a felolvasztott zselatint, s ráöntjük a torta tetejére. Hûtõszekrényben megdermesztjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!