A megforrósított olajba öntjük az alaposan megmosott, de héjas új. burgonyát, és a saját levében, fedõ alatt puhára pároljuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Párolás közben nem sózzuk meg, és nem kevergetjük, hanem a lábast rázogatjuk hogy a burgonyaszemek egyenletesen puhuljanak. Végül a fedõt levéve, nagy lángon ropogós barnára sütjük, és csak a tálon sózzuk. Célszerû nagyon vastag falú, például vaslábasban készíteni. Ha nem keverjük, a burgonyák héját nem sértjük fel, akkor nem ég oda a burgonyánk.
Hozzávalók:
1 kg apró szemû újburgonya
3 evõkanál olaj
só
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!