2024.03.29. - Auguszta

Ribizlis vagy meggyes csokitorta

Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy margarin, 12,5 dkg cukor, 4 tojás, 12,5 dkg csokoládé (olvasztva), 15 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 3 ek. instant kakaópor, 2 teáskanál sütõpor, 50 dkg ribizli vagy meggy, ribizliszörp v. lekvár, 2-3 dl tejszín, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kristálycukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Folyamatosan hozzáadjuk az olvasztott csokit, diót, liszttel elkevert sütõport, kakaóport, végül a tojások felvert habját. 26 cm átmérõjû tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük. A tésztát beletöltjük, elsimítjuk és megsütjük. A kihûlt sütemény tetejérõl egy vékony lapot lemeszünk, szétmorzsoljuk. A süteményt megkenjük a lekvárral, ráhalmozzuk a megtisztított gyümölcsöt, egyenletesen elosztjuk, majd megszórjuk kristálycukorral. A tejszínhabot a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd rákenjük a gyümölcsre, végül megszórjuk a süteménymorzsával és egy kis porcukorral.

Jó éátvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!