2024.04.25. - Márk

Friss bodzaszörp

Hozzávalók:
10 db tenyérnyi, teljesen kinyílt bodzavirág
1 nagy, lédús citrom
1 kg cukor, esetleg barnacukor
2-4 l víz ízlés szerint
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tegye a virágokat egy nagy befõttes üveg aljára, miután finoman lerázta róluk az apró bogarakat. A virágokat nem szabad lemosni, mert a szennyezõdésekkel, rovarokkal együtt kimossuk az aromát adó virágport.

Vágja a citromot egészen vékony szeletekre, és tegye a virágokra, majd a szeleteléskor kifolyt citrom levét is öntse rá. Az így elõkészített virágokat öntse fel vízzel, majd, miután a szörpöt 1- 2 órán keresztül állni hagyta, szûrje át sûrû szûrõn.

A szörp elõnye, hogy akár azonnal is átszûrhetõ, ám aromásabb lesz, ha hagyja kicsit összeérni az ízeket.

A frissítõ hûtõszekrényben kitûnõen tárolható.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!