2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rántott karfiolos sonkás palacsinta

Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A karfiolt tisztítás után rózsáira szedjük, és szûrõkanálba rakjuk, amit forrásban lévõ sós vízbe lógatunk. Az újraforrástól számított 3 perc múlva kiemeljük a lébõl, és jól lecsurgatjuk. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a tejszínt, és folyamatosan kevergetve olyan sûrûre fõzzük, hogy elváljon az edény falától. Sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, belekeverjük a tejfölt, majd hozzáadjuk a leszûrt karfiolt, végül elkeverjük a felveretlen, nyers tojással és a darált sonkával.

A palacsintákat egyenként megtöltjük a karfiolos mártással, és összegöngyölve mind a két végüket behajtjuk, hogy ne folyhasson ki belõlük a töltelék. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, és bõ, forró olajban gyorsan megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, és még melegen, sajtos, tejszínes zöld fûszermártással tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!