2024.04.20. - Tivadar

Epres tejszíntorta

Hozzávalók: 1 piskóta tortalap, 4 dl tejszín, 50 dkg eper, 1 citrom leve, fél dl rum, porcukor ízlés szerint, 1 evõkanál zselatinpor, 1 dl tej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A piskótát ledarálom. A tejszínbõl kemény habot verek, és porcukorral édesítem. Az eperbõl a legszebb szemeket kiválogatom (ezeket a díszítéshez fogom felhasználni), a többit megmosom, kicsumázom, majd villával összetöröm, és a rummal együtt óvatosan beleforgatom a tejszínhabba. Végül a tejben elkeverem a zselatint, és állandó keverés közben langyosra melegítve hozzáadom az epres tejszínhez.

Egy kerek tortaformába beleszórok egy vékony réteg darált piskótát, erre rákenek kevés habot és rászórok egy réteg piskótát. A rétegezést addig folytatom, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére a tejszínhabnak kell kerülnie, amire rárakom a díszítésre szánt szép eperszemeket. Letakarva teszem a hûtõszekrénybe, és legalább egy napig dermesztem tálalás elõtt. Tortalapáttal óvatosan alányúlva teszem a cikkeket desszertes tányérokra, és kevés tejszínhabbal díszítve kínálom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!