2024.04.20. - Tivadar

Káposztás paszuly

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1,5 kg oldalas (felszeletelve ujjnyi darabokra), 3 disznóköröm (összevágva), 30-40 dkg házi sonka, 30 dkg fehér bab.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sonkát és a körmöt kuktában elõfõzzük, majd a levében félig megfõzzük a babot is. Közben hagymás-paprikás alapot készítünk, rátesszük a savanyú káposzta felét, és összekeverjük. Ráhelyezzük az elõfõzött, vastagabb szeletekre vágott sonkát, körmöt, az oldalast és a babot, majd a maradék káposztával beterítjük. Ha szükséges, vizet öntünk hozzá, és rövid lében fõzzük puhára. Csak akkor sózzuk, ha szükséges (a sonka leve elég sós) Ha kész, vékony rántással berántjuk. Egyet összerottyantjuk, és tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!