2024.04.20. - Tivadar

Bakonyi palacsinta

A palacsintához: 15 dkg finomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, 2 evõkanál olaj, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 1 csokor petrezselyem, csipet só; a töltelékhez: 30 dkg darált hús sertés- vagy szárnyas húsból, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 evõkanál olaj, 1 kiskanál édes-nemes paprika, 3 dl zsírszegény tejföl, 1 evõkanál liszt, néhány szál kakukkfûlevél, só, frissen õrölt bors, vaj az edény kivajazásához.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és forró olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a darált húst, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, amíg a hús kifehéredik. A zöldpaprikát felkarikázzuk, és 1 cikkekre vágott paradicsommal együtt fedõ alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Amíg a hús puhul, elkészítjük a palacsintatésztát. A lisztet simára keverjük a tojásokkal, a tejjel, csipetnyi sót teszünk bele, és annyi ásványvízzel hígítjuk, hogy folyós, de nem túl híg masszát kapjunk.

A végén belekeverjük az olajat, lefedjük, és fél óráig pihentetjük. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, és a palacsintamasszába keverjük, majd 12 db palacsintát sütünk. A húsos tölteléket arányosan elosztva a palacsinták közepére terítjük. Félbehajtjuk, majd negyedeljük õket, kivajazunk egy tûzálló tálat, és a zsebkendõszerûen összehajtott palacsintákat a tálba sorakoztatjuk. A tejfölt elkeverjük 1 evõkanál liszttel, és bevonjuk a palacsintákat, majd a sütõbe téve 10 perc alatt átmelegítjük. A sütõbõl kivéve paradicsomkarikákkal, friss kakukkfûlevélkékkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!