2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Fahéjas banánkenyér

Hozzávalók: Hozzávalók egy 22 cm hosszú formához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg cukor, 18 dkg olvasztott vaj, 2 nagy érett banán, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1,5 teáskanál sütõpor, csipetnyi só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt 170 fokra elõmelegítjük. Kivajazunk, és liszttel behintünk egy hosszú tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet és a sütõport. Hozzáadjuk a cukrot, az õrölt fahéjat és a sót. A meghámozott, villával összetört banánokat és tojásokat robotgéppel kikeverjük, s hozzáadjuk az olvasztott vajat.

A krémbe belekeverjük a száraz hozzávalókat. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 235-45 percig, illetve tûpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hûlni. Majd rácsra borítjuk, hogy teljesen kihûljön.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!