2024.04.18. - Andrea, Ilma

Olasz bableves

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 50 dkg fehérbab, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, fél csokor bazsalikom, 1 liter paradicsomlé, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál édes-nemes paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk zeller vagy zöldje, 1 evõkanál olaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet elõhevített olajon megpirítjuk, szórunk rá kevés édes-nemes paprikát, megkeverjük, hogy a paprika ne égjen oda, és felengedjük paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk, belefõzünk egy fej vöröshagymát, egy cikk zellert, vagy néhány levél zellerzöldet. A fehérbabot elõzõ este beáztatjuk, majd enyhén sós vízben megfõzzük. A zöldbab mindkét végét levágjuk, szálát lehúzzuk, megmossuk, és hosszú darabokra aprítjuk. A héjától megtisztított fokhagymát felaprítjuk, és forró olajban megfuttatjuk, majd beleforgatjuk a kétféle babot, és a száráról lecsipkedett, megmosott bazsalikomleveleket. Felengedjük paradicsomlevessel, ha kell, utóízesítjük, és takaréklángon addig fõzzük, míg a zöldbab meg nem puhul.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!