2024.04.20. - Tivadar

Burgonyás édeskömény hússal töltve, csõben sütve

Hozzávalók: 70 dkg édeskömény, 50 dkg lisztes burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg darált hús (sertés, szárnyas tetszés szerint), 1 hagyma, 1 evõkanál olaj, 4 dkg vaj, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 4 dl fõzõtejszín, kevés reszelt szerecsendió, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát felkockázzuk, felhevített olajban megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, megsózzuk, és addig keverjük, amíg a hús kifehéredik. Az édeskömény gumókat hosszában vastag szeletekre vágjuk, a zöldjüket félretesszük. A meghámozott krumplit vékonyan legyaluljuk. Egy tûzálló tálat bedörzsölünk egy fej megtisztított fokhagymával, majd kikenjük vajjal.

A krumpli- és köményszeleteket, váltakozva, kicsit egymásra csúsztatva a tálba rétegezzük úgy, hogy közéjük egy réteg darált húst teszünk. Minden réteget meghintünk sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval. A finomra vágott édeskömény zöldjét a tetejére tesszük. Tejszínnel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt ementáli sajttal, és rárakjuk a maradék vajdarabkákat. A sütõt 200 fokra melegítjük, és az egészet 1 óra alatt készre sütjük. A sütõbõl kivéve kicsit állni hagyjuk, majd kockákra vágva tálaljuk. Kínálhatunk mellé fokhagymával ízesített tejfölt.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!