2024.03.29. - Auguszta

Borhabos körte

Hozzávalók: 4 körte, 2 dl vörösbor, 2 dl víz, 1 evõkanál kristálycukor, szegfûszeg, egész fahéj, 4 tojás, 2 dl fehérbor, 5 dkg kristálycukor, fél csomag vaníliás pudingpor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A körtéket meghámozzuk. Alulról karalábévájóval eltávolíthatjuk a magházat. Felforraljuk a vizet a cukorral, borral és a fûszerekkel, majd belehelyezzük a körtéket, és 2-3 percig fõzzük. Hagyjuk benne kihûlni. Egy edényben összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a bort és a pudingport, vízgõzre tesszük, majd folyamatos keverés mellett besûrítjük. A felvert tojásfehérjével lazítjuk, és azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!