2024.04.19. - Emma

Fûszeres pisztráng gombatöltelékkel

Hozzávalók: 4 db pisztráng, 1 citrom leve, só, feketebors, 1 csomó turbolya, 1 csomó tárkony, 25 dkg vargánya, 1 közepes nagyságú hagyma, pirospaprika, 2 evõkanál napraforgóolaj, 4 db alufólia.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pisztrángokat hideg vízzel leöblítjük, kívül-belül kicsöpögtetjük, fél órát állni hagyjuk, majd sóval és borssal fûszerezzük. A turbolyát és tárkonyt apróra vágjuk, és a halak belsejébe elosztjuk. Közben a vargányát letisztítjuk a gombás töltelékhez, felszeleteljük, majd a hagymát is apróra vágjuk.

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, és még 10 percig pároljuk. Ezután fûszerezzük meg a paprikával. Ezt a tölteléket a pisztrángokba elosztjuk, és hústûvel összetûzzük. Az alufóliát olajjal megkenjük, majd a halakat becsomagoljuk egyenként, és a fóliát így a forró grillrácsra fektetjük. Mindkét oldalát grillezzük, 20 - 20 percig. Fóliában sült burgonya és kapros uborka saláta illik hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!