Hozzávalók: 1 2,5 kg-os kakas, vegyes zöldség, 2 fej hagyma, paradicsom, zöldpaprika, 1 csípõs csöves paprika, só, kömény, 1-2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 60 dkg burgonya.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A feldarabolt csirkét a bográcsba rakjuk, rákerül a felszeletelt hagyma, szétnyomott fokhagyma, só, kömény, bors, pirospaprika, a megtisztított, nem túl vékonyra felkarikázott zöldség. (Semmi zsír nem kell hozzá!) Felöntjük megfelelõ mennyiségû vízzel, s amikor felforr, beletehetjük a paprikát, paradicsomot is. A tüzet úgy mérsékeljük, hogy szépen enyhén forrjon. Félfövésben belekerül a burgonya. Megkóstoljuk, ízesítjük, és belefõzzük a csipetkét vagy a nagyobb szemû tarhonyát.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!