2024.04.20. - Tivadar

Zöldborsóval töltött sertéskaraj zöldségágyon

Hozzávalók: 4 szelet csontozott sertéskaraj, 20 dkg zsenge zöldborsó, 1 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 4 sárgarépa, 50 dkg brokkoli, 5 dkg vaj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsenge zöldborsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és enyhén sós vízben félig megfõzzük. Szûrõkanállal leszûrjük, majd félretesszük. A húst megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és minden szeletet felszúrunk. A szikkadt zsemlét apróra kockázzuk, és összekeverjük a tojással, a tejszínnel, a félig fõtt zöldborsóval. Megsózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a megmosott, száráról lecsipkedett és apróra vágott petrezselyemmel.

Ezt a tölteléket beletöltjük a hússzeletekbe, a nyílást hústûvel bezárjuk, majd a sertéskarajt megsózzuk. Serpenyõben olajat hevítünk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon, erõs lángon megpirítjuk, majd felengedjük fehérborral, és fedõ alatt, kis lángon puhára pároljuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és a megtisztított sárgarépával együtt puhára pároljuk. Tálaláskor a húsok mellé körítjük a zöldségeket, a hús visszamaradt szaftjával meglocsoljuk, de adhatunk hozzá rizsköretet is. A köretre tehetünk apróra vágott petrezselymet, pörkölt manduladarabokat.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!