2024.04.19. - Emma

Káposztás lángos

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 50 dkg reszelt fehérkáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 mokkáskanál cukor, törött bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A reszelt káposztát felhevített olajon megforgatjuk, sóval, törött borssal ízesítjük, és megpirítjuk. A végén beleteszünk 1 mokkáskanál cukrot, hogy a színe kicsit sötétebb legyen. Félretesszük, és elkészítjük a lángos tésztáját. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfõzzük, és a héját leszedve krumplinyomón áttörjük.

Az élesztõt fél deci tejben megfuttatjuk, és összedolgozzuk a liszttel, az áttört fõtt burgonyával, a pirított káposztával, a tojás sárgájával, sóval, és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységû tésztát kapjunk. Cipót formálunk belõle, és kilisztezett tálba tesszük.

A tetejét megszórjuk liszttel, és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ezt követõen lisztezett deszkán félujjnyi vékonyra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belõle. Széthúzzuk, hogy a tészta vékonyabbá váljon. Letakarva újabb 15 percig pihentetjük, majd bõ, forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlõre téve felitatjuk róla a felesleges olajat, és melegen fogyasztjuk. Teával kínálva finom vacsora.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!