2024.04.25. - Márk

Babos zöldséges pulykacomb

Hozzávalók: 80 dkg felsõ pulykacomb filé, só, õrölt bors, 2 evõkanál mustár, fél dl olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 szál sárgarépa, 1 kicsi zellergumó, fél szál póréhagyma, 1 dl húsleves, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 csokor petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykacombot kisebb kockákra daraboljuk, majd sóval, borssal és mustárral fûszerezzük. A forró olívaolajon pirosra sütjük a húst, majd hozzáöntjük a fehérbort, és fedõvel lefedve félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, a felkockázott zellergumót, és a karikákra vágott póréhagymát. Felöntjük a húslevessel, lassú tûzön puhára fõzzük, majd végül hozzáadjuk a leszûrt vörösbab konzervet és az aprított petrezselymet. Jól átforraljuk, sóval, borssal utóízesítjük. Forrón tálaljuk, és friss kenyeret vagy zsemlét kínálunk mellé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!