2024.04.16. - Csongor

Áfonyás briós

Hozzávalók: 0,7 dl tej, 17,5 dkg vaj, 3 tojás, 1,5 kávéskanál só, 4 evõkanál cukor, 44 dkg liszt liszt, 2,5 kávéskanál szárított élesztõ, 8 dkg aszalt áfonya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejet öntsük a kenyérsütõ gép tartályába, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojásokat, a sót, a cukrot, majd szórjuk bele a liszt felét, az élesztõt, a durvára darabolt aszalt áfonyát, és végül a maradék lisztet. Csukjuk le a gép tetejét, és indítsuk el a megfelelõ menügomb megnyomásával. Amikor elkészült, vegyük ki a sütõtartállyal együtt, 3-4 percig pihentessük, majd borítsuk ki a formából. Amint kihûlt, szeleteljük félujjnyi vastagra, és kínáljuk forró teával.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!