2024.04.19. - Emma

Saláta paradicsommal, fetával, újhagymás kefirrel

Hozzávalók: 1 kis fejes saláta, 2 marék zöldsaláta vagy rucola saláta, 4 kemény paradicsom, 20 dkg feta sajt, 0,8 dl olívaolaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az öntethez: 3 dl kefir, 0,8 dl olívaolaj, 1 evõkanál dijoni mustár, 4 szál újhagyma, õrölt bors, só.

A fejes salátát szedjük leveleire, majd a többi salátával együtt mossuk meg, és csepegtessük le. Ezután tépkedjük keverõtálba, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt paradicsomokat, és a kisebb kockákra vágott feta sajtot. Az öntethez a kefirt keverjük simára az olívaolajjal, a sóval, borssal, a mustárral, és a vékonyra szelt újhagymával. Tálaláskor a vegyes salátát forgassuk össze az olívaolajjal, halmozzuk salátástányérokba, és külön edénykékben kínáljuk mellé a jól lehûtött újhagymás-kefires öntetet.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!