2024.03.29. - Auguszta

Fokhagymás szilvával töltött jércemell parajos rizzsel

Hozzávalók: 4 személyre: 4 db jércemellfilé, 12 szem fokhagymával töltött szilva, 50 g paraj, 100 ml tejszín, 80 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 60 ml olaj, 200 ml fehérbor, só, õrölt fehér bors, 2 adag pároltrizs, 4-4 szelet cukkini, sárgarépa, padlizsán.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A jércemellfiléket felszúrjuk és adagonként 3 szem fokhagymával töltött szilvával megtöltjük. Sózzuk, borsozzuk, olajban minden oldalát pirosra sütjük, majd 180 °C-os sütõben kb.10 perc alatt készre sütjük. A felforrósított vajhoz zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymzöldet, a hús pecsenyelevét, tejszínt és 200 ml fehérbort adunk, sózzuk, fehér borssal ízesítjük, jól kiforraljuk és a tálalásig melegen tarjuk.

A párolt rizshez hozzáadjuk a vajon átfutatott parajt és összekeverjük.Grillrácson vagy teflon serpenyõben megsütjük a zöldségeket. Tálaláskor a felszeletelt roládot a tányér közepére rakjuk, az egyik oldalára a rizst, másik oldalra a grillezett zöldségeket rakjuk, a hús szeleteket a mártással meglocsoljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!