2024.04.19. - Emma

Malacsült sajtos kukoricasalátával

Hozzávalók: 1500 g malachús bõrõs, só, majoránna, õrölt bors,1 gerezd fokhagyma, 50 g zsír, 100 g füstölt szalonna, 1 pohár sör.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kukoricasalátához: 2 doboz kukorica konzerv, (vagy 500 g mirelit) 150 g füstölt sajt, 300 g majonéz, 1 pohár tejfõl, 1/2 citrom, 1 ek. mustár, porcukor, só, õrölt fehérbors.

Elkészítés: A malac húsos részét sóval, borssal, majoránnával, és reszelt fokhagymával bedörzsöljük, tepsibe fektetjük. A bõrös részét megkenjük hideg zsírral vízet öntünk alá, és 180°C fokos sütõben kb 2 órát sütjük. Közben sörbe mártott szalonnával sürün megkenjük.
A kukorica salátához febontjuk a konzervet, átmossuk, lecsepegtetjük, (vagy megfõzzük a mirelitet). A sajtot apró kockára vágjuk. A majonézhez hozzáadjuk a füszereket, mustárt és tejföllel simára keverjük. Salátástálba öntjük, hozzáadjuk a sajt kockákat és a lecsepegtetett kukoricát, ovatosan összekeverjük és tálalásig hûtõbe rakjuk.

Tálaláskor a malachúst felszeletelve a tálon körbe rakjuk és a közepébe tesszük a salátát, esetleg külön edényben tálaljuk a sajtos kukoricasalátát.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!