2024.04.20. - Tivadar

Csirkeaprólékleves Oroszosan

Hozzávalók: 4 személyre, 1 csomag csirkeaprólék ( kb.500 g), 300 g vegyes leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 közepes nagyságú cékla, 150 g savanyúkáposzta, 1 db krumpli, 1 pohár tejföl, 1 ek. paradicsompüré, petrezselyemzöld, 1 ek. szárnyas esszencia, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkeaprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben félpuhára fõzzük. A zöldségeket, és a céklát megtisztítjuk, julienre vágjuk. A hagymát finomra, a krumplit apró kockákra vágjuk. A savanyúkáposztát hideg vízben kimossuk, kinyomkodjuk. Az összes zöldséget az aprólékhoz adjuk és tovább fõzzük,ha minden megpuhult, ízesítjük, szárnyas esszenciával, sóval, borssal, majd hozzáadjuk a paradicsompürével elkevert tejfölt. A levest mégegyszer átforraljuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!