Hozzávalók: 800 g gyalult tök, 1 db vöröshagyma, 1 csokor kapor, 50 ml olaj, ecet, só, húsleves esszencia, 4 ek. liszt, 2 pohár tejföl, csipet cukor, pirospaprika.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tököt sózzuk, meglocsoljuk ecettel. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét, gondolatnyi pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a tököt, az esszenciát, és felöntjük 600 ml vízzel. Felforraljuk, és lassú tûzön, lefedve puhára pároljuk. Ne fõzzük túl, mert péppé mállik! A lisztet simára keverjük a 300 ml tejföllel, a tökhöz adjuk. Összeforraljuk, sóval, csipet cukorral, ha nem elég savanykás, akkor ecettel ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!