Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítés: A sütõt elõmelegítjük 200 fokra (gázsütõ 3. fokozat). A kekszet összedolgozzuk a dióval, a barnacukorral, 7 dkg vajjal, és a keveréket egy kb. 24 cm átmérõjû tûzálló lapos tálba nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. A sütõben 8 percig sütjük, hagyjuk kihûlni.
A vaníliafagylaltot széles lapos késsel a tésztára kenjük, majd másfél órára betesszük a mélyhûtõbe. Teflonedényben összekeverünk 15 dkg cukrot, 1,2 dl tejszínt, a kakaóport, a maradék vajat, és lassú tûzön, állandóan kevergetve sima krémmé fõzzük. Hagyjuk kihûlni, majd a vaníliafagylaltra öntjük, és 30 percre újra visszatesszük a mélyhûtõbe.
A csokoládé- vagy kávéfagylaltot szobahõmérsékleten állni hagyjuk, amíg kenhetõ lesz, de nem olvad meg teljesen. Ekkor egyenletesen a csokoládéra kenjük, és kb. 1 órára visszatesszük a mélyhûtõbe. A maradék tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és egyenletesen a tortára kenjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és lefedetlenül 3 órára visszatesszük a mélyhûtõbe.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!