2024.04.25. - Márk

Görögsaláta bárányhússal és fehér babbal

Hozzávalók 4 személyre: 200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot bõ hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk. Másnap leszûrjük, fazékba rakjuk és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a leöblített babérlevelet, felforraljuk, majd fedõ alatt gyenge tûzön kb. 45 percig fõzzük. Végül megsózzuk és hagyjuk kihûlni. A húst falatnyi darabokra vágjuk. A paprikát megmossuk és apró darabokra vágjuk. A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd nagyon vékony karikára szeleteljük.

A paradicsomot megmossuk és gerezdekre vágjuk. Az ecetet a sóval és a borssal salátástálban elkeverjük. Az olajat villával belekeverjük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzva az öntethez adjuk. A salátához elõkészített valamennyi hozzávalót összekeverjük a hússal és az öntettel. A salátát letakarva kb. 30 percig érleljük. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. A salátát a bazsalikommal megszórva tálaljuk. Friss kenyeret adunk mellé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!