2024.04.24. - György

Krumplispogácsa sajttal töltve

Hozzávalók: 600gr krumpli, 10gr élesztõ, 100ml tej,350gr liszt 2 db tojás, 30gr só 250gr reszelt sajt (többféle),köménymag a diszitéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kruplit megmossuk, majd sós vízben megfõzzük.Leszürjük , megtisztítjuk a héjától és melegen áttörjük, majd félretesszük.Langyos tejben felodjuk az élesztõt 2 ek. lisztet keverünk hozzá és megkelesztjük.Majd összegyúrjuk a krumplival, 250gr liszttel, vajjal, csipetnyi sóval és 1db tojással.( ha a tészta lágy akkor adunk hozzá lisztet, ha kemény akkor langyos tejet) Hagyjuk kicsit kelni, utána lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belõle.

3-4 lapot egymásra rakunk a lapok közepére reszelt sajtot teszünk majd összenyumjuk a széleit és formás szaggatóval formát adunk neki. megkenjük a tetejét felvert tojással sajttal és köménymaggal díszitjük. Elõmelegített sütöben közepes hõfokon szép aranybarnára sütjük.Sokkal finomabb lesz a tészta ha a tejben 1 ek. savóport feloldunk!

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!