2024.04.24. - György

Daramorzsa

Hozzávalók: 200 g búzadara, 400 ml tej, 100 g vaj, l/2 citrom, 3 db tojás, só, 100 g porcukor, 100 g mazsola, gyümölcsszirup vagy lekvár.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A buzadarát tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet. és az olvasztott vaj felével jól összekeverjük, kb. fél óráig pihentetjük.A tojások sárgáját, egy pici sót, a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól õsszekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és apránként, lassan a tésztához keverejük.

A tésztát a maradék forró vajra öntöm, és keverés nélkül, mérsékelten meleg sütõben addig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Ekkor összevagdaljuk, beleszórjuk a mazsolát, a megmaradt cukrot, jól összekeverjük, és viszszatesszük a sütõbe. Kb. l0 perc múlva újból kivesszük és szétmorzsoljuk.
Porcukorral megszórva tálaljuk.Gyümölcsszörpöt vagy lekvárt adhatunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!