2024.04.20. - Tivadar

Káposztás pirog

Hozzávalók Tészta: 50 dkg túró 45 dkg liszt 35 dkg Rama só Töltelék: 25 dkg húsos füstölt szalonna 1 nagyobb fej, kb. 1,5 kg-os káposzta Só, bors és 6 db kockákra vágott kemény tojás 1 tojás a kenéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tésztaához valókat összegyúrjuk és egy napig hûtõben állni hagyjuk. Töltelék:A szalonnát apró kockákra vágunk, megsütjük. Ezen megdinszteljük a szálára vágott káposztát – kevés vizet lehet aláönteni. Sóval, borssal ízesítjük, és a kockára vágott kemény tojást belekeverjük. A tésztát fél ujjnyi vastagra nyújtjuk. Négyzet alakúra (kb. 10 x 10 cm) vágjuk. Ráhalmozzuk a tölteléket. Félbe hajtjuk és egész tojással megkenjük (a széleit kicsit össze kell nyomkodni) A tepsit nem kell kizsírozni, elég zsíros a tészta.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!