Hozzávalók: 250 g vaj, 250 g kristálycukor, 1csomag vaníliás cukor, 5db tojás, 350 g liszt, 1 csomag sütõpor, 250 g cukrozott darált mák, 3 doboz (850 ml) õszibarackbefõtt, 1csomag vaníliás pudingpor, 500 ml tej, 150 g félzsíros tehéntúró, 150 g vaj, 150-150 g tej és ét tortabevonó, 70g kókusz zsír (vagy margarin), 250 ml tejszín. A tepsi kenéséhez margarin.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vajat 200 g cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd rászitáljuk a sütõporral elvegyitett lisztet. A massza egyik felét 38x34 cm-es margarinnal kikent tepsibe simitjuk. A másik felét a mákkal elvegyitjük és a világos tésztára kenjük. A barackokat törlõpapírral leitatjuk és 3 fél kivételével, a vágott felülettel lefelé a tésztára helyezzük. Elõmelegitett sütõben 175 °C fokon 35-40 percig sütjük. A pudingport 6 evõkanál tejben feloldjuk.
A maradék tejet a maradék cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a feloldott pudingport és felforraljuk. Tálba öntjük, folpakkal letakarva kihütjük, és robotgéppel beledolgozzuk a túrót. A vajat krémesre kikeverjük és evõkanalanként hozzáadjuk a pudingot. A krémet a barackokra simítjuk és kb. 1 órára hütõbe állitjuk. A bevonot kókuszzsírral forró vízfürdõben megolvasztjuk, a mázt a süteményre simítjuk és tortafésüvel hullámos csíkokat rajzolunk bele. A máz megszáradása után a süteményt felszeleteljük. Tejszínhabrózsákkal és vékony cikkere vágott félretett barackkal díszítjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!